Dort za sběr 6

Ingredience

korpus: 8 vajec, 320 g cukru krupice, 8 lžic oleje, 320 g hladké mouky
náplň: 500 ml smetany ke šlehání, 100 g jahodového zeesanu + 125 g vody, 2 sáčky vanilkového cukru
krém: 120 g másla, 3-4 lžíce nutelly
dále: jahodová marmeláda, potahovací hmota (zde white icing), potravinářské barvy

Postup

Korpus upečeme ve formě 25x25 cm a necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne.

Připravíme jahodovou šlehačku.

Korpus dvakrát prokrojíme, promažeme jahodovou marmeládou a naplníme jahodovou náplní. Dáme ztuhnout do ledničky.

Změklé máslo vyšleháme s nutellou na hladký krém, kterým obmažeme celý dort a znovu necháme ztuhnout.

Ztuhlý vychlazený dort potáhneme obarvenou potahovací hmotou a libovolně nazdobíme.

Dort za sběr 6
Dort za sběr 6
Dort za sběr 6

Přidáno: 5.5.2013