Dort petanque
Ingredience
korpus: 8 vajec, 320 g krystalového cukru, 8 lžic oleje, 300 g hladké mouky, 20 g kakaa
čokoládová náplň: 300 g smetany ke šlehání, 60 g čokoládového ztužovače šlehačky, 1 vanilkový cukr
pomerančová náplň: 300 g smetany ke šlehání, 60 g pomerančového ztužovače šlehačky, 1 vanilkový cukr
krém: 200 g másla, 3 lžíce nutelly
dále: 2 plechovky mandarinkového kompotu, rum, potahovací a modelovací hmota (zde white icing), potravinářské barvy
Postup
Korpus upečeme ve formě 25x25 cm a necháme vychladnout.
Mandarinky scedíme a pokrájíme na menší kousky.
Náplň (čokoládová i pomerančová): smetanu ušleháme do polotuha. Ztužovač rozmícháme s 60 g studené vody a po částech vmícháme smetanu. Společně došleháme dotuha. Nakonec vmícháme pokrájené mandarinky.
Vychladlý dort dvakrát prokrojíme. Pláty pokropíme rumem. Do jednoho mezipatra rozetřeme čokoládovou a do druhého pomerančovou náplň. Lehce přitlačíme a dáme ztuhnout do ledničky.
Ztuhlý dort potřeme ze všech stran máslovým krémem. Po opětovném ztuhnutí v ledničce potáhneme a nazdobíme.
Přidáno: 12.7.2013