Dort s brusinkovou šlehačkou
Ingredience
korpus: 10 vajec, 400 g cukru krupice, 10 lžic oleje, 370 g hladké mouky, 30 g kakaa
náplň: 750 ml smetany ke šlehání, 200 g brusinkového ztužovače šlehačky + 150 ml studené vody, 2 sáčky vanilkového cukru, 100 g hořké čokolády
krém: 130 g másla, 3 lžíce nutelly
dále: rum, malinový gel, potahovací hmota (white icing), potravinářské barvy
Postup
Korpus upečeme ve formě o průměru 28 cm a necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne.
Smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme do polotuha. Ztužovač rozmícháme s vodou, přidáme ke smetaně a došleháme dotuha. Nakonec vmícháme nahrubo nastrouhanou čokoládu.
Korpus dvakrát prokrojíme, jednotlivá patra pokropíme rumem, pomažeme malinovým gelem a naplníme brusinkovou šlehačkou.
Lehce stlačíme, zatížíme a dáme do ledničky ztuhnout.
Ztuhlý dort potřeme ze všech stran máslem ušlehaným s nutellou a znovu necháme vychladit.
Ztuhlý dort potáhneme potahovací hmotou a libovolně dozdobíme.
Přidáno: 20.6.2014