Dort s fernetem

Ingredience

korpus: 9 vajec, 360 g moučkového cukru, 9 lžic oleje, 20 g kakaového prášku, 340 g hladké mouky
krém: 500 g másla, 300 g moučkového cukru, 2 sáčky vanilkového pudinkového prášku, 600 ml mléka, 3 lžíce rumu
dále: meruňková marmeláda, rum (cca 200 ml), potahovací a modelovací hmota (white icing), láhev fernetu

Postup

Korpus upečeme ve čtveraté formě 25x25 cm.

Z mléka a pudinkových prášků uvaříme hustý pudink, necháme vychladnout.

Změklé máslo s cukrem ušleháme, po lžících vešleháme pudink a nakonec rum.

Vychladlý korpus dvakrát prokrojíme (lépe se krájí až druhý den po upečení).

Prokapame rumem, promažeme marmeládou a krémem. Dáme na několik hodin ztuhnout do ledničky. Trochu krému si necháme na pomazání.

V povrchu ztuhlého korpusu vykrojíme ostrým nožem prohlubeň pro láhev. Pak celý povrch dortu potřeme zbytkem krému a znovu dáme vychladit.

Vychlazený dort potáhneme, do důlku vložíme láhev a dort libovolně dozdobíme.

V truhličce je schovaný dárek pro oslavence.

Dort s fernetem
Dort s fernetem
Dort s fernetem
Dort s fernetem
Dort s fernetem
Dort s fernetem
Dort s fernetem

Přidáno: 22.10.2010