Dort za sběr 2
Ingredience
korpus: 8 vajec, 320 g cukru krupice, 8 lžic oleje, 320 g hladké mouky
krém: 500 g másla, 5-6 lžic moučkového cukru, 200 g vanilmixu, 580 ml vody, 20 ml rumu
dále: 2 plechovky jahodového kompotu, potahovací hmota (white icing)
Postup
Korpus upečeme v čtveraté formě 25x25 cm. Necháme vychladnout.
Krém: vanilmix rozšleháme s vodou a rumem a necháme 10 minut postát. Máslo s cukrem vyšleháme do pěny, pak po lžících zašleháme vanilmix.
Studený korpus dvakrát prokrojíme. Jednotlivé části pokropíme šťávou z kompotu, promažeme krémem a proložíme okapanými jahodami. Nakonec potřeme celý dort zvenku zbytkem krému. Dáme ztuhnout do ledničky.
Vychlazený dort potáhneme potahovací hmotou a libovolně dozdobíme.
Přidáno: 20.3.2011