Dort za sběr 3
Ingredience
korpus: 8 vajec, 320 g cukru krupice, 8 lžic oleje, 320 g hladké mouky
krém: 250 g másla, 1 vanilkový pudink + 300 ml mléka, cca 150 g moučkového cukru, 100 g hořké čokolády
jahodová náplň: 500 ml smetany ke šlehání, 100 g jahodového zeesanu, 2 sáčky vanilkového cukru
dále: rum, potahovací hmota (zde top barbara), potravinářské barvy
Postup
Korpus upečeme ve formě 25x25 cm a necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne. Pak dvakrát prokrojíme.
Uvaříme pudink a necháme vychladnout. Máslo s cukrem vyšleháme do pěny, po lžících vešleháme uvařený pudink a nakonec vlažnou čokoládu rozpuštěnou ve vodní lázni. Všechno společně vyšleháme na hladký krém.
Připravíme jahodovou šlehačku.
Spodní část korpusu pokapeme lehce rumem, potřeme tenkou vrstvou čokoládového krému a na něj rozetřeme polovinu jahodové náplně. Přikryjeme druhou částí korpusu a postup opakujeme. Nakonec přiložíme poslední část korpusu, lehce přitlačíme, zatížíme (třeba prkénkem) a uložíme do ledničky ztuhnout na několik hodin.
Ztuhlý dort potřeme ze všech stran zbytkem čokoládového krému a znovu necháme ztuhnout.
Vychlazený ztuhlý dort potáhneme a libovolně dozdobíme.
Přidáno: 13.11.2011