Dort za sběr 4
Ingredience
korpus: 8 vajec, 320 g cukru krupice, 8 lžic oleje, 320 g hladké mouky
náplň: 500 ml smetany ke šlehání, 100 g banánového zeesanu + 120 ml vody, 2 sáčky vanilkového cukru
krém: 125 g másla, 50 g vanilmixu + 150 ml vody, 1 vanilkový cukr
dále: borůvkový gel, obarvená potahovací hmota, čokoládoví panáčci
Postup
Korpus upečeme ve čtveraté formě 25x25 cm. Necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne.
Připravíme banánovou šlehačku.
Vanilmix rozšleháme s vodou a necháme asi 10 minut ztuhnout. Pak přidáme změklé máslo, vanilkový cukr a společně vyšleháme na hladký krém.
Studený korpus dvakrát prokrojíme, promažeme borůvkovým gelem a banánovou šlehačkou.
Po ztuhnutí v ledničce potřeme celý dort máslovým krémem a znovu dáme ztuhnout.
Vychlazený dort potáhneme a ozdobíme.
Přidáno: 21.2.2012