Dort za sběr 7
Ingredience
korupus: 8 vajec, 320 g cukru krupice, 8 lžic oleje, 320 g hladké mouky
náplň: 500 ml smetany ke šlehání, 100 g jahodového zeesanu + 100 g vody, 2 sáčky vanilkového cukru
krém: 200 g másla, 3 lžíce višňového gelu, 2 sáčky vanilkového cukru
dále: višňový gel, rum, modelovací a potahovací hmota (zde white icing)
Postup
Upečeme korpus v čtveraté formě 25x25 cm a necháme vychladnout, nejlépe do dalšího dne.
Připravíme jahodovou šlehačku.
Korpus dvakrát prokrojíme. Spodní část pokropíme rumem, potřeme tenkou vrstvou višňového gelu a rozetřeme polovinu jahodové náplně. Přiklopíme prostřední částí a postup zopakujeme. Nakonec přikryjeme poslední částí korpusu, lehce přitlačíme a dáme ztuhnout do ledničky.
Máslo, vanilkový cukr a višňový gel šleháme, až vznikne jemný nadýchaný krém.
Ztuhlý dort potřeme ze všech stran (včetně horní) máslovým krémem a znovu dáme vychladit.
Vychlazený dort potáhneme obarvenou potahovací hmotou a libovolně dozdobíme.
Přidáno: 14.10.2013