Drak

Ingredience

těsto: 6 vajec, 240 g cukru krupice, 6 lžic oleje, 200 g hladké mouky, 40 g kakaa
krém: 250 g másla, 300 ml mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek, cca 5 lžic moučkového cukru
dále: falešný marcipán, potravinářské barvy, rum, rybízová marmeláda

Postup

Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Po jednom zašleháme žloutky a po lžících olej. Nakonec zlehka vmícháme mouku smíchanou s kakaem. Těsto rozetřeme na velký plech vyložený papírem na pečení a upečeme (200°C, 10 minut). Uvaříme hustý pudink. Máslo s cukrem (podle chuti) vyšleháme do pěny a po lžících vešleháme vychladlý pudink. Vychladlý plát těsta rozkrojíme na poloviny a z každé vykrojíme tvar draka. Z odřezků poskládáme ještě jeden takový stejný tvar, podle potřeby kousky přiřízneme. Jeden plát pokropíme rumem, potřeme marmeládou a pak krémem. Naskládáme další "plát" z odřezků, opět pokropíme rumem, potřeme marmeládou a krémem. Přiložíme druhý celý plát a celý dort ze všech stran potřeme krémem a dáme ztuhnout do ledničky. Ztuhlý dort potáhneme marcipánem a podle vlastních představ dozdobíme.

Drak
Drak
Drak

Přidáno: 26.10.2008