Emma

Ingredience

světlé korpusy: 6 vajec, 240 g cukru krupice, 240 g hladké mouky, 6 lžic oleje
tmavý korpus: 4 vejce, 160 g cukru krupice, 30 g kakaa, 130 g hladké mouky, 4 lžíce oleje
krém: 500 g másla, 5-8 lžic moučkového cukru, 2 vanilkové cukry, 2 sáčky Zlatého klasu, 600 ml mléka, 2 lžíce rumu
na dokončení: falešný marcipán z 500 g sušeného mléka, rum

Postup

Ze tří bílků a 120 g cukru ušleháme tuhý sníh. Po jednom zašleháme 3 žloutky a 3 lžíce oleje. Zlehka vmícháme 120 g mouky. Těsto nalijeme to formy (průměr 28 cm) s vymazaným a vysypaným dnem a upečeme (200°C, 10-15 minut). Stejným způsobem upečeme ještě jeden takový korpus. Kakaový upečeme stejně, kakao vmícháme do mouky. Z mléka a Zlatých klasů uvaříme hustou kaši. Máslo s částí cukru ušleháme do pěny a po lžících zašleháme vychladlý Zlatý klas. Vešleháme rum a podle chuti dosladíme. Vychladlé korpusy pokropíme rumem a slepíme k sobě krémem. Celý dort potřeme krémem i zvenku a dáme do ledničky ztuhnout. Nakonec dort potáhneme rozváleným marcipánem a libovolně dozdobíme.

Emma
Emma
Emma
Emma
Emma
Emma
Emma

Přidáno: 2.11.2008