Fialové srdce
Ingredience
těsto: 9 vajec, 360 g cukru krupice, 9 lžic oleje, 360 g hladké mouky
náplň: 500 g smetany ke šlehání, 2 sáčky vanilkového cukru, 100 g jogurtového zeesanu + 125 g vody, 2 lžičky vanilkové pasty
krém: 200 g másla, 3 lžíce pomerančové marmelády, 1 sáček vanilkového cukru
dále: pomerančová marmeláda, rum, marcipán, potravinářské barvy
Postup
Korpus upečeme ve formě srdce (31 x 31cm) a necháme vychladnout, nejlépe do dalšího dne.
Vychladlý korpus dvakrát vodorovně rozkrojíme.
Smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme do polotuha. Zeesan s vodou rozšleháme metličkou, přidáme k němu smetanu a společně došleháme dotuha. Ke konci šlehání přidáme vanilkovou pastu.
Spodní část korpusu pokropíme rumem, potřeme marmeládou a polovinou náplně. Na ni položíme prostřední část korpusu a opět pokropíme rumem a potřeme marmeládou. Přikryjeme třetí částí, lehce přitlačíme, zatížíme prkénkem a uložíme na několik hodin do ledničky.
Z másla, marmelády a vanilkového cukru ušleháme lehký nadýchaný krém a potřeme jím celý povrch ztuhlého dortu. Znovu dáme vychladit do ledničky.
Ztuhlý dort potáhneme obarveným marcipánem a libovolně dozdobíme.
Přidáno: 3.7.2018