Fialový dort

Ingredience

korpus: 9 vajec, 360 g krystalového cukru, 9 lžic oleje, 340 g hladké mouky, 20 g kakaa
čokoládová náplň: 500 ml smetany ke šlehání, 100 g čokoládového ztužovače Lilly + 130 g vody, 2 sáčky vanilkového cukru
jahodová náplň: 500 ml smetany ke šlehání, 100 g jahodového zeesanu + 125 g vody, 2 sáčky vanilkového cukru
krém: 125 g másla, 4-5 lžic nutelly
dále: rum, meruňkový gel, potahovací hmota, potravinářské barvivo

Postup

Korpus upečeme ve formě o průměru 28 cm a necháme vychladnout.

Čokoládovou i jahodovou šlehačku připravíme takto.

Korpus dvakrát prokrojíme a prokapeme rumem. Spodní část potřeme meruňkovým gelem a na něj natřeme čokoládovou šlehačku.

Přikryjeme prostřední částí korpusu, pokropíme rumem a natřeme jahodovou šlehačku. Přikryjeme třetí částí korpusu a necháme ztuhnout v ledničce.

Změklé máslo vyšleháme s nutellou na hladký krém (nutella musí mít stejnou teplotu jako máslo).

Krémem potřeme celý dort zvenku a po vychlazení a ztuhnutí v ledničce potáhneme obarvenou potahovací hmotou. Libovolně dozdobíme.

Fialový dort
Fialový dort
Fialový dort
Fialový dort

Přidáno: 26.5.2012