Fialový dort
Ingredience
korpus: 9 vajec, 360 g krystalového cukru, 9 lžic oleje, 340 g hladké mouky, 20 g kakaa
čokoládová náplň: 500 ml smetany ke šlehání, 100 g čokoládového ztužovače Lilly + 130 g vody, 2 sáčky vanilkového cukru
jahodová náplň: 500 ml smetany ke šlehání, 100 g jahodového zeesanu + 125 g vody, 2 sáčky vanilkového cukru
krém: 125 g másla, 4-5 lžic nutelly
dále: rum, meruňkový gel, potahovací hmota, potravinářské barvivo
Postup
Korpus upečeme ve formě o průměru 28 cm a necháme vychladnout.
Čokoládovou i jahodovou šlehačku připravíme takto.
Korpus dvakrát prokrojíme a prokapeme rumem. Spodní část potřeme meruňkovým gelem a na něj natřeme čokoládovou šlehačku.
Přikryjeme prostřední částí korpusu, pokropíme rumem a natřeme jahodovou šlehačku. Přikryjeme třetí částí korpusu a necháme ztuhnout v ledničce.
Změklé máslo vyšleháme s nutellou na hladký krém (nutella musí mít stejnou teplotu jako máslo).
Krémem potřeme celý dort zvenku a po vychlazení a ztuhnutí v ledničce potáhneme obarvenou potahovací hmotou. Libovolně dozdobíme.
Přidáno: 26.5.2012