Filípek

Ingredience

korpus: 9 vajec, 360 g cukru krupice, 360 g hladké mouky, 9 lžic oleje
náplň: 750 ml smetany ke šlehání, 150 g ztužovače šlehačky s příchutí krvavý pomeranč + 150 ml vody, 100 g hořké čokolády
krém: 200 g másla, 3 lžíce nutelly
dále: meruňkový gel, rum, modelovací a potahovací hmota (zde white icing), potravinářské barvy

Postup

Korpus upečeme ve formě o průměru 28 cm. Necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne.

Smetanu ušleháme do polotuha. Ztužovač rozmícháme s vodou, přidáme k němu smetanu a společně došleháme dotuha. Pak vmícháme nahrubo nastrouhanou čokoládu.

Korpus vodorovně dvakrát prokrojíme. Části pokropíme rumem, promažeme meruňkovým gelem a naplníme pomerančovou šlehačkou. Lehce stlačíme a dáme vychladit do ledničky.

Změklé máslo ušleháme s nutellou do pěny. Tímto krémem potřeme celý dort a znovu necháme ztuhnout.

Vychlazený potáhneme obarvenou hmotou a libovolně dozdobíme.

Filípek
Filípek
Filípek
Filípek
Filípek
Filípek

Přidáno: 24.11.2013