Krteček (malinový)
Ingredience
korpus: 10 vajec, 400 g cukru krupice, 10 lžic oleje, 400 g hladké mouky
náplň: 1 l smetany ke šlehání, 200 g malinového ztužovače Lilly + 200 ml vody
krém: 250 g másla, 3 lžíce malinové marmelády, 2 sáčky vanilkového cukru
dále: rum, malinová marmeláda, modelovací a potahovací hmota, potravinářské barvy
Postup
Korpus upečeme ve formě 30x30 cm. Necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne.
Smetanu ušleháme do polotuha. Ztužovač rozšleháme ruční metličkou s vodou, po částech přidáme smetanu a společně došleháme dotuha.
Korpus dvakrát prokrojíme, postříkáme rumem, promažeme marmeládou a naplníme malinovou šlehačkou. Dáme ztuhnout do ledničky.
Změklé máslo s cukrem a marmeládou vyšleháme na hladký krém.
Tímto krémem potřeme celý dort a znovu necháme ztuhnout.
Vychlazený potáhneme obarvenou potahovací hmotou a libovolně dozdobíme.
Přidáno: 15.3.2014