Luxusní bonboniéra

Ingredience

korpus: 10 vajec, 400 g cukru krupice, 370 g hladké mouky, 30 g kakaa, 10 lžic oleje

náplň (pařížský krém): 500 g smetany ke šlehání, 250 g másla, 200 g hořké čokolády, 150 g krystalového cukru, 4 lžíce kvalitního kakaa

krém: 200 g másla, 4 lžíce nutelly

dále: meruňková marmeláda, rum, marcipán, potravinářské barvy, belgické pralinky

Postup

Korpus upečeme ve čtvercové formě 25x25 cm a necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne.

Den předem připravíme i krém: smetanu zahřejeme, přisypeme cukr smíchaný s kakaem, přivedeme k varu a za stálého míchání minutu povaříme. Odstavíme a vmícháme na kousky nalámanou čokoládu a pokrájené máslo. Vymícháme dohladka a za občasného zamíchání necháme vychladnout. Přes noc uložíme do ledničky. Druhý den necháme chvíli v pokojové teplotě ohřát a pak ručním elektrickým šlehačem vyšleháme.

Korpus rozkrojíme na čtyři stejně silné pláty.

Tři z nich prokapeme rumem, potřeme marmeládou a naplníme pařížským krémem.

Uložíme do ledničky a zatím vyšleháme změklé máslo s nutellou. Tímto krémem obmažeme celý dort zvenku.

Ze čtvrtého plátu vykrojíme ze středu čtverec 18x18 cm, vznikne 3 cm široký rámeček. Ten položíme na povrch pomazaného dortu a taktéž ho ze všech stran potřeme nutellovým krémem.

Asi 1 kg marcipánu obarvíme kakaem nahnědo a potáhneme jím dort.

Z neobarveného marcipánu vykrojíme čtverec, ozdobně vykrojíme okraje, vložíme do prohlubně v dortu a okraje upravíme okolo.

Belgické pralinky vložíme do košíčků a vyplníme jimi prohlubeň v dortu.

Přidáno: 11.3.2016