Méďa pro Maxíka

Ingredience

korpus: 10 vajec, 400 g cukru krupice, 10 lžic oleje, 400 g hladké mouky
náplň: 750 ml smetany ke šlehání, 150 g malinového ztužovače Lilly + 150 ml vody, 3 sáčky vanilkového cukru
krém: 200 g másla, 5 lžic nutelly
dále: malinový gel, rum, potahovací hmota (white icing), poravinářské barvy

Postup

Korpus upečeme ve formě o průměru 28 cm a necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne.

Smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme do polotuha. Ztužovač rozšleháme s vodou a vmícháme do smetany. Společně ušleháme dotuha.

Vychladlý korpus dvakrát prokrojíme. První plát pokropíme rumem, potřeme malinovým gelem a natřeme polovinu smetany. Přiložíme druhý plát piškotu a postup zopakujeme. Přikryjeme třetím plátem, zatížíme a uložíme do ledničky.

Změklé máslo šleháme s nutellou až krém zesvětlá a nabude na objemu.

Krémem potřeme celý dort zvenku a opět necháme ztuhnout.

Ztuhlý vychlazený dort potáhneme obarvenou hmotou a libovolně dozdobíme.

Méďa pro Maxíka
Méďa pro Maxíka
Méďa pro Maxíka
Méďa pro Maxíka
Méďa pro Maxíka
Méďa pro Maxíka
Méďa pro Maxíka
Méďa pro Maxíka
Méďa pro Maxíka
Méďa pro Maxíka

Přidáno: 6.6.2014