Méďa pro Maxíka
Ingredience
korpus: 10 vajec, 400 g cukru krupice, 10 lžic oleje, 400 g hladké mouky
náplň: 750 ml smetany ke šlehání, 150 g malinového ztužovače Lilly + 150 ml vody, 3 sáčky vanilkového cukru
krém: 200 g másla, 5 lžic nutelly
dále: malinový gel, rum, potahovací hmota (white icing), poravinářské barvy
Postup
Korpus upečeme ve formě o průměru 28 cm a necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne.
Smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme do polotuha. Ztužovač rozšleháme s vodou a vmícháme do smetany. Společně ušleháme dotuha.
Vychladlý korpus dvakrát prokrojíme. První plát pokropíme rumem, potřeme malinovým gelem a natřeme polovinu smetany. Přiložíme druhý plát piškotu a postup zopakujeme. Přikryjeme třetím plátem, zatížíme a uložíme do ledničky.
Změklé máslo šleháme s nutellou až krém zesvětlá a nabude na objemu.
Krémem potřeme celý dort zvenku a opět necháme ztuhnout.
Ztuhlý vychlazený dort potáhneme obarvenou hmotou a libovolně dozdobíme.
Přidáno: 6.6.2014