Míč

Ingredience

hranatý korpus: 7 vajec, 280 g cukru krupice, 7 lžic oleje, 260 g hladké mouky, 20 g kakaového prášku
světlý kulový korpus: 3 vejce, 120 g cukru krupice, 3 lžíce oleje, 120 g hladké mouky
hnědý kulový korpus: 3 vejce, 120 g cukru krupice, 3 lžíce oleje, 110 g hladké mouky, 10 g kakaového prášku
vanilkový krém: 500 g másla, 200 g vanilmixu, 580 ml vody, 2 lžíce rumu, 8 lžic moučkového cukru
nutellový krém: 500 g másla, 200 g vanilmixu, 580 ml vody, 2 lžíce rumu, 5 lžic nutelly
dále: velká plechovka broskvového kompotu, rum, potahovací hmota (white icing)

Postup

Hranatý korpus upečeme ve formě 25x25 cm. Kulové korpusy upečeme ve formě na plněné dorty, možno nahradit kulatou miskou. Všechny korpusy necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne.

Vanilkový krém: vanilmix zalijeme vodou s rumem a necháme 10 minut ztuhnout. Máslo vyšleháme s cukrem do pěny a po lžících vešleháme vanilmix.

Nutellový krém: vanilmix zalijeme vodou s rumem a necháme 10 minut ztuhnout. Máslo vyšleháme s nutellou do pěny a po lžících vešleháme vanilmix.

Hranatý korpus dvakrát prokrojíme, promažeme nutellovým krémem a proložíme broskvemi nakrájenými na plátky. Po ztuhnutí celý pomažeme zbytkem krému zvenku.

Kulové korpusy vodorovně rozkrájíme na 5 částí a přeskládáme tak, aby každá polokoule byla složená na střídačku ze světlých a hnědých plátů piškotu. Promažeme je světlým krémem a sestavíme kouli, jednu "vrcholovou" část nepoužijeme, aby míč měl dole rovnou plochu, na které bude stát. Celý míč pomažeme zvenku krémem a dáme ztuhnout do ledničky.

Ztuhlý hranatý korpus potáhneme zeleně obarvenou potahovací hmotou.

Míč pokryjeme vyřezanými pětiúhelníky a šestiúhelníky (délka strany 43 mm).

Hotový míč postavíme na hranatý korpus a libovolně dozdobíme.

Míč
Míč
Míč
Míč
Míč
Míč
Míč
Míč

Přidáno: 11.3.2011