Mimoň bez mléčné bílkoviny
Ingredience
korpus: 8 vajec, 320 g krystalového cukru, 320 g hladké mouky, 8 lžic oleje
krém: 750 g stelly, 400 g moučkového cukru, 500 ml rýžového mléka, 2 sáčky vanilkového pudinkového prášku
dále: meruňková marmeláda, 1 velká plechovka broskvového kompotu, potahovací a modelovací hmota (white icing), potravinářské barvy
Postup
Korpus upečeme ve formě o průměru 26 cm. Necháme vychladnout, nejlépe do dalšího dne.
Z rýžového mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink a necháme vychladnout.
Změklý tuk s cukrem (podle chuti) ušleháme do pěny. Po lžících zašleháme vlažný pudink.
Korpus dvakrát prokrojíme. Spodní díl pokropíme broskvovou šťávou, potřeme marmeládou a rozetřeme krém. Na něj naskládáme na plátky nakrájené broskve, vmáčkneme do krému a přiložíme prostřední díl korpusu. Celý postup zopakujeme a nakonec přikryjeme posledním dílem, z vnitřní strany pokropeným šťávou.
Zatížíme a uložíme do ledničky ke ztuhnutí.
Ztuhlý dort potřeme ze všech stran zbytkem krému a po dalším ztuhnutí potáhneme obarvenou hmotou a dozdobíme.
Přidáno: 4.10.2015