Minecraft bez mléčné bílkoviny

Ingredience

korpus: 7 vajec, 280 g cukru krupice, 280 g hladké mouky, 7 lžic oleje

krém: 500 g stelly, 800 ml pomerančového džusu, 2 sáčky vanilkového pudinku, 2 lžíce polohrubé mouky, 300 g moučkového cukru, 1 lžička jemně strouhané pomerančové kůry

dále: 2 plechovky mandarinek, meruňková marmeláda, rum, obarvený marcipán, jedlý obrázek, decorgel

Postup

Korpus upečeme ve formě o průměru 26 cm. Necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne.

Z džusu, pudinkového prášku a mouky uvaříme hustý pudink. Za častého míchání ho necháme vychladnout.

Změklou stellu ušleháme s cukrem do pěny. Po lžících vešleháme vlažný pudink. Nakonec vešleháme pomerančovou kůru.

Mandarinky scedíme.

Korpus třikrát vodorovně prokrojíme. Jednotlivé pláty pokropíme šťávou z mandarinkového kompotu, pro vůni můžeme přidat malinko rumu. Pak je potřeme marmeládou a krémem.

Prostřední vrstvu krému uděláme silnější, krém poklademe okapanými mandarinkami a zatlačíme je do krému.

Celý dort obmažeme krémem i zvenku a necháme v ledničce pořádně ztuhnout (trvá to o dost déle než u krému z másla, ideální je nechat dort tuhnout přes noc).

Ztuhlý dort potáhneme obarveným marcipánem.

Obrázek potřeme z rubové strany decorgelem, přiložíme na dort, přitiskneme a uhladíme. Potom ho potřeme decorgelem i z lícové strany a okraje "zatížíme" marcipánovými čtverečky (nebo jinými ozdůbkami).

Nakonec dort libovolně dozdobíme.

Přidáno: 4.3.2018