Minecraft bez mléčné bílkoviny
Ingredience
korpus: 7 vajec, 280 g cukru krupice, 280 g hladké mouky, 7 lžic oleje
krém: 500 g stelly, 800 ml pomerančového džusu, 2 sáčky vanilkového pudinku, 2 lžíce polohrubé mouky, 300 g moučkového cukru, 1 lžička jemně strouhané pomerančové kůry
dále: 2 plechovky mandarinek, meruňková marmeláda, rum, obarvený marcipán, jedlý obrázek, decorgel
Postup
Korpus upečeme ve formě o průměru 26 cm. Necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne.
Z džusu, pudinkového prášku a mouky uvaříme hustý pudink. Za častého míchání ho necháme vychladnout.
Změklou stellu ušleháme s cukrem do pěny. Po lžících vešleháme vlažný pudink. Nakonec vešleháme pomerančovou kůru.
Mandarinky scedíme.
Korpus třikrát vodorovně prokrojíme. Jednotlivé pláty pokropíme šťávou z mandarinkového kompotu, pro vůni můžeme přidat malinko rumu. Pak je potřeme marmeládou a krémem.
Prostřední vrstvu krému uděláme silnější, krém poklademe okapanými mandarinkami a zatlačíme je do krému.
Celý dort obmažeme krémem i zvenku a necháme v ledničce pořádně ztuhnout (trvá to o dost déle než u krému z másla, ideální je nechat dort tuhnout přes noc).
Ztuhlý dort potáhneme obarveným marcipánem.
Obrázek potřeme z rubové strany decorgelem, přiložíme na dort, přitiskneme a uhladíme. Potom ho potřeme decorgelem i z lícové strany a okraje "zatížíme" marcipánovými čtverečky (nebo jinými ozdůbkami).
Nakonec dort libovolně dozdobíme.
Přidáno: 4.3.2018