Notebook
Ingredience
těsto: 5 vajec, 200 g cukru krupice, 5 lžic oleje, 200 g hladké mouky
náplň: 250 ml smetany ke šlehání, 50 g banánového zeesanu + 60 g vody, 1 sáček vanilkového cukru
krém: 100 g másla, 2 lžíce nutelly
dále: višňová marmeláda, rum, potahovací hmota, potravinářské barvivo
Postup
Korpus upečeme na plechu 30x40 cm a necháme vychladnout.
Smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme do polotuha. Zeesan rozšleháme s vodou, přidáme ke smetaně a společně došleháme dotuha.
Piškotový plát rozkrojíme na poloviny. Jednu polovinu pocákáme rumem a potřeme tenkou vrstvou marmelády. Na ni rovnoměrně rozetřeme smetanovou náplň.
Druhou polovinu piškotu opět pocákáme rumem a navhlčenou stranou položíme na náplň. Odložíme do ledničky.
Změklé máslo společně s nutellou vyšleháme na hladký nadýchaný krém. Tím potřeme dort shora i na bocích a necháme pořádně vychladit.
Vychlazený ztuhlý dort potáhneme a libovolně dozdobíme.
Přidáno: 16.12.2015