Notebook

Ingredience

těsto: 5 vajec, 200 g cukru krupice, 5 lžic oleje, 200 g hladké mouky

náplň: 250 ml smetany ke šlehání, 50 g banánového zeesanu + 60 g vody, 1 sáček vanilkového cukru

krém: 100 g másla, 2 lžíce nutelly

dále: višňová marmeláda, rum, potahovací hmota, potravinářské barvivo

Postup

Korpus upečeme na plechu 30x40 cm a necháme vychladnout.

Smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme do polotuha. Zeesan rozšleháme s vodou, přidáme ke smetaně a společně došleháme dotuha.

Piškotový plát rozkrojíme na poloviny. Jednu polovinu pocákáme rumem a potřeme tenkou vrstvou marmelády. Na ni rovnoměrně rozetřeme smetanovou náplň.

Druhou polovinu piškotu opět pocákáme rumem a navhlčenou stranou položíme na náplň. Odložíme do ledničky.

Změklé máslo společně s nutellou vyšleháme na hladký nadýchaný krém. Tím potřeme dort shora i na bocích a necháme pořádně vychladit.

Vychlazený ztuhlý dort potáhneme a libovolně dozdobíme.

Přidáno: 16.12.2015