Pavouk

Ingredience

korpus: 4 vejce, 240 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 250 g hladké mouky, 1 necelý prášek do pečiva, 150 ml oleje, 100 ml vroucí vody, 2 lžíce kakaového prášku
1. náplň: 250 ml smetany ke šlehání, 50 g lískooříškového zeesanu, 63 ml vody, cukr dle chuti
2 náplň: 250 ml smetany ke šlehání, 50 g čokoládového zeesanu, 63 ml vody, cukr dle chuti
krém: 100 g másla, 1-2 lžíce nuttely
dále: rum, višňový gel (nebo džem), potahovací a modelovací hmota (white icing)

Postup

Upečeme mramorovaný korpus a necháme vychladnout (nejlépe do druhého dne). Příprava náplně: smetanu ušleháme do polotuha. Zeesan rozšleháme s vodou, vmícháme smetanu a došleháme dotuha. Podle potřeby můžeme zašlehat moučkový cukr. Korpus dvakrát vodorovně rozkrojíme. Dolní část pokropíme rumem, potřeme višňovým gelem, a rozetřeme čokoládovou šlehačku. Přiložíme druhou část korpusu, pokropíme rumem a rozetřeme oříškovou šlehačku. Dáme ztuhnout do ledničky. Celý dort potřeme krémem (máslo ušlehat s nuttelou) a znovu dáme vychladit. Až je dort vychlazený a pořádně ztuhlý, potáhneme ho potahovací hmotou obarvenou na zeleno. Z šedé hmoty vyválíme tenké válečky a vytvoříme pavučinu. Nakonec přidáme pavouka a mouchy (vymodelované z white icingu). Místa, kde se dotýkají dortu, napřed lehce potřeme vodou (pro přilepení).

Pavouk
Pavouk
Pavouk
Pavouk
Pavouk

Přidáno: 18.10.2009