Pro Davida
Ingredience
korpus: 7 vajec, 280 g cukru krupice, 280 g hladké mouky, 7 lžic oleje
náplň: 500 g smetany ke šlehání, 2 sáčky vanilkového cukru, 100 g banánového zeesanu + 125 g vody
krém: 150 g másla, 3 lžíce meruňkové marmelády, 1 sáček vanilkového cukru
dále: marcipán (cca 1 kg), potravinářské barvy, rum, meruňková marmeláda
Postup
Korpus upečeme ve formě o průměru 25 cm a necháme vychladnout nejlépe do dalšího dne.
Smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme do polotuha. Zeesan rozmícháme s vodou, přidáme ke smetaně a společně došleháme dotuha.
Korpus dvakrát prokrojíme, pokapeme rumem, promažeme marmeládou a naplníme banánovou šlehačkou. Dáme ztuhnout do ledničky.
Změklé máslo ušleháme s marmeládou a vanilkovým cukrem do pěny. Tímto krémem potřeme celý dort zvenku.
Ztuhlý vychlazený dort potáhneme marcipánem a libovolně dozdobíme.
Přidáno: 11.3.2016