Pro fotbalistu

Ingredience

kakaový korpus: 6 vajec, 240 g cukru krupice, 6 lžic oleje, 220 g hladké mouky, 20 g kakaového prášku
ořechový korpus (potřebujeme dva): 6 vajec, 240 g cukru krupice, 6 lžic oleje, 120 g hladké mouky, 120 g mletých ořechů - to všechno dvakrát
kulatý korpus: 6 vajec, 240 g cukru krupice, 6 lžic oleje, 240 g hladké mouky
krém: 750 g másla, 3 zlaté klasy, 900 ml mléka, 3 sáčky vanilkového cukru, 200 g moučkového cukru, 5 lžic vaječného likéru
náplň do míče: 250 ml smetany ke šlehání, 125 g jogurtového zeesanu, 250 ml vody, 2 lžíce višňového gelu
dále: rum, modelovací a potahovací hmota (zde white icing)

Postup

Podle receptu na dortový korpus upečeme jeden kakaový a dva ořechové pláty na klasickém plechu. Těsto na kulatý korpus na míč připravíme stejně a upečeme ve formě na plněné dorty (viz recept na prasátko). Všechny korpusy necháme vychladnout. Náplň do míče: smetanu ušleháme do polotuha. Zeesan rozšleháme ruční metličkou s vodou, přidáme k němu polotuhou smetanu a společně vyšleháme dotuha. Nakonec krátce vešleháme gel. Kulatý korpus zevnitř pomažeme trochou gelu a naplníme šlehačkovou hmotou. Přilopíme základnou, zatížíme a dáme ztuhnout do ledničky minimálně na dvě hodiny. Krém: zlaté klasy rozmícháme v hrnku mléka s vanilkovým cukrem. Zbytek mléka zahříváme a do horkého vlijeme rozmíchané zlaté klasy. Za stálého míchání přivedeme k varu a dvě minuty povaříme. Za občasného promíchání necháme vychladnout (můžem urychlit postavením hrnce do studené vody a častějším mícháním). Změklé máslo důkladně ušleháme s moučkovým cukrem a pak po lžících vešleháme uvařené zlaté klasy. Jeden ořechový korpus pokropíme rumem a potřeme menší polovinou krému. Přiložíme kakaový korpus, opět pokropíme rumem a potřeme krémem. Přikryjeme druhým ořechovým plátem, lehce stlačíme a dáme ztuhnout do ledničky. Po ztuhnutí celé překlopíme "vzhůru nohama" a potřeme tenkou vrstvičkou krému horní stranu i boky. Asi lžíci krému si necháme. Ztuhlý míč vyklopíme z formy a celý povrch potřeme velmi tence odloženým krémem. Všechno dáme pořádně ztuhnout do ledničky, nejlépe do druhého dne. Obdélníkový dort potáhneme rozváleným icingem obarveným nazeleno. Z bílé potahové hmoty vykrájíme pravidelné šestiúhelníky o straně 43 mm, z černé pravidelné pětiúhelníky o stejné straně. Po jednom je přikládáme na míč těsně vedle sebe. Zubatým kolečkem můžeme naznačit prošívání. Hotový míč přeneseme opatrně na zelený korpus a libovolně dozdobíme. Hmotnost 6,8 kg

Pro fotbalistu
Pro fotbalistu
Pro fotbalistu
Pro fotbalistu
Pro fotbalistu
Pro fotbalistu
Pro fotbalistu
Pro fotbalistu
Pro fotbalistu
Pro fotbalistu
Pro fotbalistu
Pro fotbalistu
Pro fotbalistu
Pro fotbalistu

Přidáno: 29.8.2009