Pro kadeřnici

Ingredience

korpus: 10 vajec, 400 g cukru krupice, 370 g hladké mouky, 30 g kakaa, 10 lžic oleje

čokoládová náplň: 1 l smetany ke šlehání, 200 g hořké čokolády, 1 želatinový ztužovač za studena

bílá náplň: 200 g smetany ke šlehání, 1 vanilkový cukr, 100 g jogurtového zeesanu, 200 g vody

krém: 250 g másla, 4 lžíce nutelly

dále: malinová marmeláda, rum, potahovací a modelovací hmota (white icing), potravinářské barvivo

Postup

Korpus upečeme ve formě o průměru 28 cm a necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne.

500 ml smetany s rozlámanou čokoládou zahříváme k varu, povaříme asi minutu a necháme vychladnout. Přes noc uložíme do ledničky.

Korpus dvakrát prokrojíme, prokapeme rumem a promažeme marmeládou.

Na bílou náplň ušleháme smetanu s vanilkovým cukrem do polotuha. Zeesan s vodou rozšleháme, vmícháme trochu ušlehané smetany a toto přidáme ke zbytku smetany. Všechno dohromady ušleháme dotuha. Pokud je hmota příliš řídká, dáme na chvíli do ledničky (pozor, hlídat, tuhne rychle).

Na první část korpusu natřeme bílou náplň a dáme do ledničky.

Vezmeme z ledničky smetanu svařenou s čokoládou, přilijeme dalších 500 ml smetany a společně ušleháme na hustý hladký krém. Ztužovač rozšleháme se 100 ml vody a zapracujeme do čokoládové šlehačky.

Na bílou náplň natřeme stejně silnou vrstvu čokoládové náplně a přiklopíme druhou částí korpusu.

Další patro naplníme zbytkem čokoládové šlehačky.

Naplněný dort necháme v ledničce pořádně ztuhnout. Pak převrátíme vzhůru nohama, celý povrch potřeme máslem vyšlehaným s nutellou a znovu dáme chladit.

Ztuhlý dort potáhneme a libovolně dozdobíme.

Přidáno: 10.9.2016