Pro kadeřnici
Ingredience
korpus: 10 vajec, 400 g cukru krupice, 370 g hladké mouky, 30 g kakaa, 10 lžic oleje
čokoládová náplň: 1 l smetany ke šlehání, 200 g hořké čokolády, 1 želatinový ztužovač za studena
bílá náplň: 200 g smetany ke šlehání, 1 vanilkový cukr, 100 g jogurtového zeesanu, 200 g vody
krém: 250 g másla, 4 lžíce nutelly
dále: malinová marmeláda, rum, potahovací a modelovací hmota (white icing), potravinářské barvivo
Postup
Korpus upečeme ve formě o průměru 28 cm a necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne.
500 ml smetany s rozlámanou čokoládou zahříváme k varu, povaříme asi minutu a necháme vychladnout. Přes noc uložíme do ledničky.
Korpus dvakrát prokrojíme, prokapeme rumem a promažeme marmeládou.
Na bílou náplň ušleháme smetanu s vanilkovým cukrem do polotuha. Zeesan s vodou rozšleháme, vmícháme trochu ušlehané smetany a toto přidáme ke zbytku smetany. Všechno dohromady ušleháme dotuha. Pokud je hmota příliš řídká, dáme na chvíli do ledničky (pozor, hlídat, tuhne rychle).
Na první část korpusu natřeme bílou náplň a dáme do ledničky.
Vezmeme z ledničky smetanu svařenou s čokoládou, přilijeme dalších 500 ml smetany a společně ušleháme na hustý hladký krém. Ztužovač rozšleháme se 100 ml vody a zapracujeme do čokoládové šlehačky.
Na bílou náplň natřeme stejně silnou vrstvu čokoládové náplně a přiklopíme druhou částí korpusu.
Další patro naplníme zbytkem čokoládové šlehačky.
Naplněný dort necháme v ledničce pořádně ztuhnout. Pak převrátíme vzhůru nohama, celý povrch potřeme máslem vyšlehaným s nutellou a znovu dáme chladit.
Ztuhlý dort potáhneme a libovolně dozdobíme.
Přidáno: 10.9.2016