Řez tiramisu

Ingredience

korpus: 6 vajec, 240 g cukru krupice, 6 lžic oleje, 220 g hladké mouky, 20 g kakaového prášku
náplň: 500 ml smetany ke šlehání, 1 vanilkový cukr, 150 g zeesanu s příchutí tiramisu, 120 ml vody, 1 vanilkový cukr, nutella
krém: 150 g másla, 3-4 lžíce nutelly
dále: amaretto, white icing (cca 800 g) nebo jiná potahovací hmota

Postup

Těsto připravíme podle receptu na dortový korpus a upečeme na plechu. Smetanu ušleháme s vanilkovým cukrem do polotuha. Zeesan rozšleháme ruční metličkou s vodou a vmícháme smetanu. Společně ušleháme dotuha. Vychladlý korpus rozkrojíme na třetiny. První třetinu pokropíme amarettem, potřeme nutellou a polovinou šlehačkové náplně. Přiklopíme druhou třetinou, znovu pokropíme amarettem, potřeme druhou půlkou náplně a přiložíme poslední třetinu. Lehce stlačíme a pokropíme. Dáme ztuhnout do ledničky. Máslo s nutellou vyšleháme do pěny. Tímto krémem potřeme celý povrch řezu a necháme pořádně ztuhnout a vychladit v ledničce. Pak potáhneme, případně libovolně dozdobíme.

Řez tiramisu
Řez tiramisu
Řez tiramisu
Řez tiramisu
Řez tiramisu

Přidáno: 9.12.2009