S beruškou
Ingredience
čtveratý korpus: 10 vajec, 400 g cukru krupice, 10 lžic oleje, 370 g hladké mouky, 30 g kakaa
kulatý korpus: 6 vajec, 240 g cukru krupice, 6 lžic oleje, 240 g hladké mouky
náplň do berušky: 250 g tvarohu, 500 ml smetany ke šlehání, 2 sáčky vanilkového cukru, moučkový cukr podle chuti, 1 želatinový ztužovač
likérová náplň: 500 ml smetany ke šlehání, 100 g likérového fondu + 100 ml vody, 1 vanilkový cukr
čokoládová náplň: 500 ml smetany ke šlehání, 100 g čokoládového ztužovače lilly + 130 g vody, 2 sáčky vanilkového cukru
krém: 500 g másla, 4-5 lžic nutelly
dále: 1 plechovka jahodového kompotu, 2 lžičky punčového aroma, jahodová marmeláda, marcipán, potravinářské barvy
Postup
Čtveratý korpus upečeme ve formě 30x30 cm a necháme vychladnout.
Kulatý korpus upečeme podle receptu na prasátko.
Čtveratý korpus dvakrát prokrojíme.
Jahody scedíme, okapané pokrájíme na kousky a do šťávy vmícháme punčové aroma.
Připravíme likérovou a čokoládovou šlehačku.
Korpus prokapeme šťávou z kompotu, jedno patro naplníme likérovou a druhé čokoládovou šlehačkou. Necháme v ledničce ztuhnout.
Máslo vyšleháme s nutellou na hladký krém.
Tvaroh osladíme, přidáme asi polovinu šlehačky a elektrickým šlehačem rozšleháme. Další šlehačku přidáváme podle potřeby, až vznikne jemný hladký krém.
Želatinový ztužovač rozmícháme se 100 ml vody a po trochách do něho zapracujeme tvarohový krém. Nakonec vmícháme jahody.
Vnitřek kulatého korpusu vymažeme marmeládou, naplníme tvarohovým krémem, přiklopíme, zatížíme a dáme ztuhnout do ledničky.
Oba ztuhlé korpusy potřeme po celém povrchu nutellovým krémem. Po ztuhnutí je potáhneme, posadíme na sebe a dozdobíme.
Přidáno: 26.10.2012