S ovocem a se šlehačkou

Ingredience

korpus: 8 vajec, 320 g krupicového cukru, 8 lžic oleje, 290 g hladké mouky, 30 g kakaového prášku
krém: 200 g másla, 2-3 vrchovaté lžíce nutelly
šlehačková náplň: 500 ml smetany ke šlehání (používám Rama Cremefine), 2 sáčky vanilkového cukru, 1 želatinový ztužovač
višňová náplň: 1 velká sklenice višňového kompotu (cca 700 g), 40 g gustinu, 1 vanilkový cukr, cca 2 lžíce moučkového cukru
dále: 1 malá plechovka mandarinkového kompotu, potahová hmota na dorty, ozdoby

Postup

Připravíme těsto na korpus a upečeme ho ve čtvercové formě 25 x 25 cm. Necháme vychladnout a vodorovně rozřízneme na tři části. Na spodní část naskládáme rozpůlené višně zbavené pecek. Kompoty scedíme (každý zvlášť). Višňovou šťávu doplníme do 500 ml mandarinkovou. Ze šťávy, gustinu a cukru uvaříme hustou kaši jako pudink, podle chuti dosladíme a nalijeme ho rovnoměrně na višně. Necháme vychladnout (přitom ztuhne). Smetanu ušleháme s vanilkovým cukrem dohusta a podle návodu do ní zapracujeme želatinový ztužovač a ještě trochu prošleháme. Polovinu šlehačky natřeme na višňové želé. Přiklopíme další částí korpusu. Tu potřeme polovinou zbytku šlehačky a na ni rozložíme okapané mandarinky. Natřeme na ně zbytek šlehačky a přiklopíme třetí částí korpusu. Lehce přitlačíme a dáme do ledničky. Krém vyrobíme důkladným vyšleháním másla s nutellou (množství nutelly podle chuti). Tímto krémem potřeme celý dort shora i po stranách, šlehačka musí být dokonale schovaná. Dáme na několik hodin ztuhnout do ledničky. Ztuhlý dort potáhneme marcipánem nebo jinou potahovou hmotou (zde white icing) a libovolně dozdobíme.

S ovocem a se šlehačkou
S ovocem a se šlehačkou
S ovocem a se šlehačkou
S ovocem a se šlehačkou
S ovocem a se šlehačkou
S ovocem a se šlehačkou
S ovocem a se šlehačkou
S ovocem a se šlehačkou
S ovocem a se šlehačkou
S ovocem a se šlehačkou
S ovocem a se šlehačkou
S ovocem a se šlehačkou
S ovocem a se šlehačkou

Přidáno: 20.2.2009