Šestihran s růžemi
Ingredience
korpus: 6 vajec, 240 g cukru krupice, 6 lžic oleje, 220 g hladké mouky, 20 g kakaového prášku
náplň: 500 ml smetany ke šlehání, 250 g jogurtového zeesanu, 2 sáčky vanilkového cukru, 1 plechovka kompotovaných meruněk, 100 g hořké čokolády
krém: 125 g másla, 50 g vanilmixu, 2-3 lžíce moučkového cukru
dále: meruňková marmeláda, rum, potahovací hmota
Postup
Upečeme korpus a necháme vychladnout.
Vychladlý korpus dvakrát prokrojíme.
Kompot scedíme, šťávu zachytíme.
Připravíme jogurtovou šlehačku, místo části vody použijeme šťávu z kompotu.
Scezené meruňky nakrájíme na plátky.
Dolní část korpusu prokapeme rumem, potřeme asi čtvrtinou šlehačky, naskládáme plátky meruněk a zakryjeme druhou čtvrtinou šlehačky.
Přiložíme prostřední část korpusu a lehce přimáčkneme.
Opět pokropíme rumem. Potřeme marmeládou. Do zbývající šlehačky vmícháme nahrubo nastrouhanou čokoládu a rozetřeme ji do dortu.
Přikryjeme poslední částí korpusu a dáme ztuhnout do ledničky.
Zatím připravíme vanilmixový krém, kterým pak potřeme celý dort shora i ze stran. Znovu dáme pořádně vychladit.
Ztuhlý dort potáhneme a libovolně dozdobíme.
Přidáno: 24.6.2010