Šlehačkový s mandarinkami

Ingredience

korpus: 7 vajec, 280 g cukru krupice, 7 lžic oleje, 260 g hladké mouky, 20 g kakaového prášku
náplň: 500 ml smetany ke šlehání, 1 vanilkový cukr, 250 g jogurtového zeesanu, 500 ml vody, 2 plechovky mandarinek, višňový gel
krém: 120 g másla, několik lžic uvařeného vanilkového pudinku, moučkový cukr dle chuti
dále: rum, white icing (nebo jiná potahovací hmota)

Postup

Upečeme korpus ve čtveraté formě 25x25 cm. Necháme vychladnout. Smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme do polotuha. Zeesan rozšleháme s vodou, přimícháme k němu smetanu a došleháme dotuha. Mandarinkové kompoty scedíme. Vychladlý korpus dvakrát vodorovně rozkrojíme. Spodní část pokropíme rumem a šťávou z kompotu, potřeme višňovým gelem a polovinou šlehačky. Přiložíme druhý plát korpusu, pokropíme a potřeme tenkou vrstvou šlehačky. Na ni naskládáme mandarinky a přikryjeme zbytkem šlehačky. Přiložíme poslední část korpusu, lehce přitlačíme a celý dort pomažeme krémem. Dáme ztuhnout na několik hodin do ledničky. Vychlazený ztuhlý korpus potáhneme obarveným icingem a libovolně dozdobíme. Postup zdobení přes šablonu je zde .

Šlehačkový s mandarinkami
Šlehačkový s mandarinkami
Šlehačkový s mandarinkami
Šlehačkový s mandarinkami
Šlehačkový s mandarinkami
Šlehačkový s mandarinkami
Šlehačkový s mandarinkami

Přidáno: 30.10.2009