Srdce k třicetinám

Ingredience

těsto: 9 vajec, 360 g cukru krupice, 9 lžic oleje, 330 g hladké mouky, 30 g kakaového prášku
náplň: 500 ml smetany ke šlehání, 250 g jogurtového zeesanu, 500 ml vody, 1 vanilkový cukr, višňový gel
krém: 130 g másla, 3 lžíce višňového džemu
dále: rum, libovolná modelovací hmota (zde white icing)

Postup

Podle receptu na dortový korpus připravíme těsto a nalijeme do formy s vymazaným a vysypaným dnem. Upečeme (180°C, 35-40 minut). Okraj korpusu opatrně nožem oddělíme od formy, vyklopíme a necháme vychladnout. Náplň: smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme do polotuha. V míse rozšleháme zeesan s vodou. Přidáme smetanu a došleháme dotuha. Vychladlý korpus vodorovně dvakrát prořízneme. První plát pokropíme rumem, potřeme vrstvou višňového gelu, polovinou šlehačkové náplně a přiklopíme druhý plát. Postup zopakujeme a přiložíme plát poslední. Dáme ztuhnout do ledničky. Krém: ke změklému máslu přidáme džem a důkladně vyšleháme na hladký krém. Ztuhlý dort potřeme zboku i shora máslovým krémem a rovněž necháme pořádně ztuhnout. Ztuhlý dort potáhneme libovolně obarvenou modelovací hmotou a podle vlastních představ dozdobíme. hmotnost dortu - 5,5 kg

Srdce k třicetinám
Srdce k třicetinám
Srdce k třicetinám
Srdce k třicetinám
Srdce k třicetinám
Srdce k třicetinám
Srdce k třicetinám
Srdce k třicetinám
Srdce k třicetinám
Srdce k třicetinám
Srdce k třicetinám
Srdce k třicetinám
Srdce k třicetinám
Srdce k třicetinám
Srdce k třicetinám

Přidáno: 15.8.2009