Sýr

Ingredience

korpus: 6 vajec, 240 g cukru krupice, 6 lžic oleje, 240 g hladké mouky
náplň: 250 ml smetany ke šlehání, 125 g jogurtového zeesanu, 250 ml vody, višňový gel
krém: 120 g másla, 1-2 lžíce nutelly
na dokončení: rum, falešný marcipán ze 400 g sušeného mléka, myšky z libovolné modelovací hmoty (white icing)

Postup

Upečeme korpus v kulaté formě o průměru 24 cm. Vychladlý dvakrát vodorovně rozkrojíme. Smetanu ušleháme do polotuha. Zeesan s vodou rozšleháme ruční metličkou, přidáme smetanu a došleháme dotuha. Spodní část korpusu pokropíme rumem, naneseme vrstvu višňového gelu a rozetřeme polovinu náplně. Přiklopíme druhou částí korpusu a znovu pokropíme rumem. Do zbývající poloviny náplně vešleháme 1-2 lžíce višňového gelu, rozetřeme na pokropený korpus a přikryjeme poslední částí. Lehce přimáčkneme a nožem setřeme z boků přebytečnou náplň, pokud při stlačení vylezla. Dáme ztuhnout do ledničky. Máslo s nutellou důkladně vyšleháme na hladký krém (šleháme dokud krém nezesvětlá a výrazně nenabude). Ze ztuhlého dortu opatrně odkrojíme necelou třetinu. Menší vykrojenou část ještě zmenšíme (přibližně na polovinu, zbylý kousek nebudeme potřebovat). Obě části - velkou a malou, potřeme krémem a necháme v ledničce ztuhnout. Marcipán obarvíme na žluto a potáhneme jím části, kde je vidět sýr. Zbylý marcipán přebarvíme na oranžovo a potáhneme zbytek. Po ztuhnutí obou částí položíme menší kousek na dort a vodou přilepíme předem připravené myšky.

Sýr
Sýr
Sýr
Sýr
Sýr
Sýr
Sýr
Sýr
Sýr
Sýr

Přidáno: 11.10.2009