Víla Amálka
Ingredience
tmavý korpus: 6 vajec, 240 g cukru krupice, 6 lžic oleje, 220 g hladké mouky, 20 g kakaa
světlý korpus: 3 vejce, 120 g cukru krupice, 3 lžíce oleje, 120 g hladké mouky
náplň: 750 g smetany ke šlehání, 150 g čokoládového ztužovače Lilly + 150 g vody, 1 sáček vanilkového cukru
krém: 200 g másla, 3-4 lžíce nutelly
dále: borůvkový gel, rum, potahovací a modelovací hmota (zde white icing), 2 sojové suky
Postup
Oba korpusy upečeme ve formě o průměru 28 cm. Necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne.
Hnědý korpus vodorovně rozpůlíme.
Smetanu s cukrem ušleháme do polotuha. Ztužovač rozmícháme s vodou, přidáme smetanu a společně došleháme dotuha.
Dolní část hnědého korpusu postříkáme rumem, potřeme borůvkovým gelem a natřeme polovinu čokoládové náplně. Přiložíme světlý korpus a postup zopakujeme. Nakonec přikryjeme druhou půlkou hnědého korpusu, lehce přitlačíme a uložíme ke ztuhnutí do ledničky.
Změklé máslo vyšleháme společně s nutellou na hladký nadýchaný krém. Ztuhlý dort jím pomažeme ze všech stran a znovu dáme vychladit.
Dobře ztuhlý a vychlazený dort potáhneme potahovací hmotou a libovolně dozdobíme.
Tělo víly vytvarujeme ze sojových suků a dozdobíme obarvenou modelovací hmotou.
Přidáno: 27.10.2013