Višňový s čokoládou pro 9.B

Ingredience

korpus: 9 vajec, 360 g cukru krupice, 9 lžic oleje, 360 g hladké mouky
náplň: 500 ml smetany ke šlehání, 250 g jogurtového zeesanu, 500 ml vody, 2 sáčky vanilkového cukru, 3 lžíce višňového gelu, 100 g hořké čokolády
krém: 125 g másla, 50 g vanilmixu, 150 ml vody, 3 lžíce moučkového cukru
dále: 200 ml rumu, višňový gel, potahovací a modelovací hmota (barbara top decor)

Postup

Korpus upečeme ve čtveraté formě 25x25 cm a necháme vychladout. Studený dvakrát prokrojíme.

Smetanu ušleháme do polotuha s vanilkovým cukrem. Zeesan rozšleháme s vodou a po částech do něj vmícháme smetanu. Přidáme 2-3 lžíce višňového gelu a všechno společně vyšleháme dotuha. Nakonec vařečkou vmícháme nahrubo nastrouhanou čokoládu.

Vanilmix zalijeme vodou a necháme ztuhnout (asi 10 minut). Pak přidáme cukr, změklé máslo a vyšleháme hladký jemný krém.

Korpus provlhčíme rumem, promažeme tenkou vrstvou višňového gelu a naplníme ochucenou šlehačkou.

Celý dort zvenku potřeme máslovým krémem.

Po důkladném ztuhnutí v ledničce dort potáhneme a libovolně dozdobíme.

Višňový s čokoládou pro 9.B
Višňový s čokoládou pro 9.B
Višňový s čokoládou pro 9.B
Višňový s čokoládou pro 9.B
Višňový s čokoládou pro 9.B

Přidáno: 27.6.2011