Vláček a sluníčko
Ingredience
korpus: 4 vejce, 160 g cukru krupice, 4 lžíce oleje, 160 g hladké mouky
náplň: 500 ml smetany ke šlehání, 100 g pomerančového ztužovače šlehačky + 100 ml vody
krém: 125 g másla, 3 lžíce nutelly
dále: meruňkový gel, rum, modelovací a potahovací hmota (zde white icing)
Postup
Korpus upečeme ve formě o průměru 20 cm. Necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne.
Smetanu ušleháme do polotuha. Ztužovač rozšleháme s vodou, přidáme smetanu a společně došleháme dotuha.
Dort dvakrát prokrojíme. Každý díl postříkáme rumem, dort promažeme meruňkovým gelem a naplníme pomerančovou šlehačkou. Dáme ztuhnout do ledničky.
Změklé máslo vyšleháme s nutellou do pěny. Tímto krémem pomažeme celý dort a po opětovném ztuhnutí v ledničce potáhneme obarvenou hmotou. Libovolně dozdobíme.
Přidáno: 15.11.2013