Mandlové pralinky
Ingredience
250 g kostkového cukru (použila jsem krystal), 100 ml vody, šťáva z půlky citronu, 225 g mletých mandlí, 1 lžička rumu, 150 g čokoládové polevy, moučkový cukr na podsypání
Postup
Do katrůlku nasypeme cukr, zalijeme vodou a citronovou šťávou. Vaříme "na bublinu" 10-15 minut.
Svařený cukr přelijeme do porcelánové misky a necháme částečně vychladnout.
Pak vařečkou mícháme až výrazně zhoustne (na pohled i konzistencí připomíná hodně hustý med).
Přisypeme mandle, přidáme rum a zpracujeme na tuhou hmotu (je hodně lepivá, můžeme si pomoct podsypáním moučkovým cukrem).
Z této hmoty tvoříme kuličky, klademe na moučkovým cukrem posypané prkénko a necháme oschnout.
Nakonec kuličky namočíme do rozehřáté polevy a necháme ztuhnout.
zdroj: www.milujivareni.cz
Přidáno: 29.2.2016