Nanukové pralinky
Ingredience
125 ml smetany ke šlehání, 1 vanilkový cukr, 1 žloutek, 2 lžíce vaječného likéru, čokoláda
Postup
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a vytřeme jí důlky ve formě na pralinky. Necháme ztuhnout.
Smetanu s cukrem ušleháme dotuha. Vmícháme žloutek a likér.
Malou lžičkou dáváme smetanu do čokoládových důlků. Jemným potřepávávním a poklepáváním formy o stůl náplň srovnáme, podle potřeby ještě přidáme a dáme ztuhnout do mražáku.
Po zatuhnutí uzavřeme důlky opět čokoládou a necháme pořádně zmrazit.
Můžeme použít jako ozdobu pohárů, případně moučníku, nebo mlsat jen tak. Z mražáku vytahujeme těsně před podáváním.
Přidáno: 28.8.2011