Mrkvový perkelt
Ingredience
1 kg mrkve, 1 cibule, sůl, mletý pepř, sušený rozmarýn, drcený kmín nebo koriandr, olivový olej
Postup
Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka, oloupanou cibuli na nudličky.
V kastrolu nebo pánvi zahřejeme trochu olivového oleje, osolíme ho, přidáme cibuli a osmažíme do změknutí.
Potom přidáme pepř, půl lžičky rozmarýnu a kmín nebo koriandr. Promícháme a přilijeme 2-3 lžíce sojové omáčky (kdo ji nerad, může místo ní dát špetku kari). Pak přisypeme mrkev.
Chvilku za stálého míchání osmažíme, pak přiliejme asi 200 ml vody a pod pokličkou dusíme asi 15 minut, dokud se voda neodpaří.
Na talíři posypeme strouhaným sýrem nebo na kostičky pokrájeným vejcem.
Recept je z knihy Zhubněte jednou provždy (Najezte se do štíhlosti) Antónie Mačingové.
Přidáno: 14.8.2014