Zapékaná cuketa
Ingredience
2 středně velké cukety, 120 g uzeného tofu, 2 středně velké cibule, 6-8 stroužků česneku, 2 lžíce sezamových nebo slunečnicových semínek, sůl, mletý kmín, olivový olej
Postup
Cukety rozpůlíme a vydlabeme jádřinec.
Cibuli nakrájíme nadrobno, 2-3 stroužky česneku na plátky a na troše oleje podusíme do poloměkka.
Přidáme na kostičky nakrájené tofu a posekané vydlabané vnitřky z cuket. Krátce podusíme.
Přidáme semínka, rozmačkaný zbytek česneku, osolíme, okmínujeme a promícháme. Směsí naplníme cukety.
Každou naplněnou cuketu zakápneme lžičkou oleje a vložíme do pekáče nebo zapékací mísy. Podlijeme trochou vody (cca 150 ml) a přikryté vložíme do trouby.
Po 20 minutách odkryjeme a dopečeme dalších 10 minut.
Můžeme podávat s rýží nebo bramborami, případně jen se zeleninou.
Recept je z knihy Zhubněte jednou provždy (Najezte se do štíhlosti) Antónie Mačingové.
Přidáno: 13.9.2014