Bagety

Ingredience

150 ml vody, 200 ml mléka, 3 lžíce oleje, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 200 g polohrubé mouky, 100 g žitné chlebové mouky, 200 g hladké špaldové mouky, 1 lžička kmínu, 2 lžičky sušeného droždí

Postup

Suroviny vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a necháme vypracovat a vykynout těsto.

Nakynuté těsto na pomoučeném vále rozdělíme na poloviny a z každé vytvarujeme bagetu.

Uložíme na plech s papírem na pečení, na povrchu několikrát nařízneme ostrým nožem a necháme dalších 15-20 minut kynout.

Plech vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme do zčervenání, asi 20 minut.

Bagety
Bagety
Bagety
Bagety
Bagety

Přidáno: 18.7.2013