Česnekové houstičky

Ingredience

těsto: 300 ml mléka, 3 vejce, 100 g másla, 1 lžička soli, 1 lžíce cukru, 700 g polohrubé mouky, 1 kostka (42 g) čerstvého droždí
náplň: 50 g másla, špetka soli, 1 palička česneku, 2 lžíce zelených bylinek
na dokončení: 1 vejce, lístky rozmarýnu

Postup

Suroviny na těsto vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a necháme vypracovat a vykynout těsto. Podle potřeby můžeme přidat trochu mouky.

Po vykynutí těsto rozdělíme na poloviny. Každou část rozválíme na obdélník cca 25x30 cm a rozkrájíme na malé obdélníčky cca 5x10 cm.

Každý kousek potřeme náplní a přeložíme tak, aby dole zůstal volný asi centimetrový proužek.

Houstičky skládáme na plech vyložený papírem na pečení do pruhů tak, že následující leží na volném proužku housky předcházející.

Na plechu necháme ještě chvíli kynout. Pak všechny kousky potřeme rozšlehaným vejcem, ozdobíme lístky rozmarýnu, vložíme do vyhřáté trouby a upečeme dozlatova (190°C, 15-20 minut).

Náplň: změklé máslo utřeme se solí, rozmačkaným česnekem a posekanými bylinkami.

Česnekové houstičky
Česnekové houstičky
Česnekové houstičky
Česnekové houstičky
Česnekové houstičky

podle časopisu Knihovnička Recepty

Přidáno: 3.9.2011