Cibulové bagety

Ingredience

240 ml vody, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 250 g hrubé mouky, 250 g polohrubé mouky, 1 lžička kmínu, 1 lžička instantního droždí, 1-2 cibule (podle velikosti), 3-5 stroužků česneku (podle obliby, možno vynechat), 1 lžíce oleje
na potírání: 1 vejce, 2 lžíce vody, 1 lžíce octa

Postup

Na rozpáleném oleji osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli dorůžova. Těsně před koncem smažení přidáme rozmačkaný česnek a necháme vychladnout.

Ostatní suroviny dáme do nádoby pekárny a necháme vypracovat těsto. Po zvukovém signálu přidáme celý obsah pánve.

Nakynuté těsto rozdělíme na poloviny a z každé uválíme jednu bagetu. Uložíme na plech vyložený papírem na pečení, přikryjeme čistou utěrkou a necháme 20 minut kynout.

Vejce rozmícháme s vodou a octem.

Na nakynutých bagetách ostrým nožem uděláme zářezy, potřeme je připraveným vejcem a vložíme do trouby vyhřáté na 250°C. Po 5 minutách ztlumíme na 200°C a dopečeme dozlatova (cca 30 minut). Během pečení bagety občas znovu potřeme.

Cibulové bagety
Cibulové bagety

Přidáno: 21.7.2012