Olejové bagety

Ingredience

280 ml vody, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 4 lžíce oleje, 1 lžíce sušeného mléka, 200 g celozrnné mouky, 300 g hladké mouky, hrst posekaných čerstvých lístků bazalky, 2 lžičky sušeného droždí

Postup

Suroviny vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program Těsto.

Po vykynutí rozpůlíme, z každé půlky vyválíme dlouhý váleček na plech.

Necháme ještě 15-20 minut kynout, na povrchu nařežeme zářezy a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme asi 25 minut.

Bazalku je možné vynechat, případně místo ní použít jinou bylinku nebo koření.

Olejové bagety
Olejové bagety
Olejové bagety

Přidáno: 7.7.2010