Provensálské bagety
Ingredience
200 ml vody, 50 ml olivového oleje, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 400 g hladké mouky, 1 lžíce sušených provensálských bylinek, 1 lžička granulovaného česneku, 2 lžičky instantního droždí, 1 lžíce sezamového semínka
1 lžíce oleje na potření
Postup
Do nádoby pekárny vložíme suroviny (kromě semínek) v uvedeném pořadí a zapneme program Příprava těsta. Semínka přidáme po zvukovém signálu.
Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál, rozpůlíme a uválíme dvě dlouhé bagety.
Uložíme na plech vyložený papírem na pečení a necháme cca 15-20 minut dokynout.
Potřeme olejem a vložíme do trouby vyhřáté na 180-190°C. Upečeme dozlatova, 25-30 minut.
Přidáno: 25.2.2012