Pšeničné klasy

Ingredience

220 ml vody, 2 lžičky cukru, 2 lžičky soli, 60 g změklého másla nebo hery, 100 g pšeničné celozrnné mouky, 360 g hladké mouky, 1 lžička koření na americké brambory, 21 g čerstvého droždí, 1 vejce na potření, sezam na posypání

Postup

Suroviny na těsto vložíme do pekárny a nastavíme program Těsto (pokud pekárnu nemáme, zpracujeme v míse vařečkou).

Vykynuté těsto rozdělíme na třetiny a z každé vyválíme bagetu. Přeneseme na plech s papírem na pečení.

Nůžkami šikmo nastříháme (viz foto), nastříhané části střídavě vyklápíme na opačné strany.

Na plechu necháme ještě chvíli kynout, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovým semínkem.

Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme (190°C, asi 20 minut).

Pšeničné klasy
Pšeničné klasy
Pšeničné klasy
Pšeničné klasy
Pšeničné klasy
Pšeničné klasy
Pšeničné klasy
Pšeničné klasy
Pšeničné klasy
Pšeničné klasy
Pšeničné klasy
Pšeničné klasy
Pšeničné klasy

zdroj: www.toprecepty.cz

Přidáno: 22.5.2010