Rohlíky z pekárny

Ingredience

260 ml vlažné vody, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 3 lžíce oleje, 350 g hladké mouky, 150 g polohrubé mouky, 20 g čerstvého droždí, 1 vejce na potření

Postup

Suroviny dáme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program Těsto. Po vykynutí ho na pomoučeném vále rozdělíme na tři stejné části, každou ještě na 6 stejných kousků. Každý kousek rukama roztáhneme nebo válečkem rozválíme na placičku (ovál nebo trojúhelník) a smotáme do rohlíku. Skládáme je na plech vyložený papírem na pečení. Necháme je 30-40 minut kynout, potřeme rozšlehaným vejcem, můžeme posypat semínky a upečeme (200°C, 15 minut).

Rohlíky z pekárny
Rohlíky z pekárny
Rohlíky z pekárny

Přidáno: 2.1.2009