Babiččiny houstičky

Ingredience

300 g hladké mouky, 200 g polohrubé mouky, 1 vejce, 1 žloutek, 1 lžička soli, 1 lžíce cukru, 3 lžíce rozpuštěného sádla, 250 ml mléka, 30 g čerstvého droždí
olej na potření a semínka na posypání

Postup

Z mírně teplého mléka, cukru a kvasnic připravíme kvásek. Všechno ostatní dáme do mísy, přilijeme kvásek a vypracujeme hladké těsto. Je-li třeba, můžeme přidat hrst mouky. Kdo má domácí pekárnu, může těsto nechat udělat v ní.
Vykynuté těsto rozdělíme na 12 stejných kousků, každý pak na tři menší a upleteme pletýnky. Na plechu vyloženém papírem na pečení je necháme ještě chvíli kynout, potřeme je olejem a posypeme (sezamem, mákem, kmínem, ...). Upečeme dozlatova (190°C, 20 minut).

Babiččiny houstičky
Babiččiny houstičky
Babiččiny houstičky

zdroj: www.mimibazar.cz

Přidáno: 14.7.2009