Bagely s rukolou

Ingredience

těsto: 500 g hladké mouky, 40 g droždí, 1 vejce, 200 ml mléka, 100 ml vody, 1 lžíce cukru, 50 g změklého másla, 2 lžičky soli, 3 lžičky chlebového koření (kmín, fenykl)
dále: 100 g slunečnicových semínek, 1 vejce na potření, 200 g parmské šunky (použila jsem obyčejnou), 200 g plátkového sýra, 300 g čerstvé rukoly

Postup

Do misky nalijeme vlažné mléko, rozdrobíme do něho droždí, posypeme cukrem a zaprášíme moukou. Kvásek necháme vzejít. Smícháme hladkou mouku, sůl, chlebové koření, vejce a změklé máslo. Přidáme kvásek a spojíme v hladké těsto. Podle potřeby přidáme vodu, aby těsto bylo vláčné. Vypracujeme a necháme na teplém místě vykynout. Majitelé pekáren použijí program Příprava těsta. Vykynuté těsto rozdělíme na stejné bochánky. Ty rukou stlačíme a pomocí kulatého vykrajovátka odstraníme střed. Bagely přemístíme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a necháme ještě 20 minut kynout. Ještě jednou potřeme vajíčkem a posypeme slunečnicovými semínky. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova. Podáváme s rukolou, šunkou a sýrem.

Bagely s rukolou
Bagely s rukolou
Bagely s rukolou
Bagely s rukolou

Přidáno: 7.8.2008