Celozrnné pšeničné houstičky

Ingredience

1/8 l vlažného mléka, 1/8 l vlažné vody, 30 g kvasnic, 1 lžička cukru, 100 g polohrubé mouky, 250 g pšeničné celozrnné mouky, 1 lžička soli

Postup

Mléko, vodu, kvasnice, cukr a bílou mouku smícháme a při pokojové teplotě necháme 30 minut kynout. Pak přidáme celozrnnou mouku a sůl a vypracujeme pružné těsto tak, aby se nelepilo na stěny mísy. Necháme nakynout (30-45 minut), znovu krátce propracujeme, na pomoučeném válu zformujeme válec. Rozkrojíme ho na 10 stejných dílků a pomoučenýma rukama z nich utvoříme bulky. Skládáme je na plech vyložený papírem na pečení a necháme je vykynout na zhruba dvojnásobek. Nakonec je potřeme vodou a upečeme v horké troubě.

Celozrnné pšeničné houstičky

Přidáno: 26.12.2006