Cibulovo-slaninové housky
Ingredience
250 ml vody, 1 lžička cukru, 1,5 lžičky soli, 200 g hladké mouky, 200 g polohrubé mouky, 2,5 lžičky instantního droždí, 100 g anglické slaniny, 1 větší cibule, 1 lžíce oleje, hrst posekané zelené petrželky, 1 vejce, hrst strouhaného sýra
Postup
Cibuli a slaninu nakrájíme na drobné kostičky a na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova. Necháme vychladnout.
Do nádoby pekárny nalijeme vodu, přidáme cukr a sůl, mouku, droždí a necháme vypracovat těsto. Po zvukovém signálu přidáme cibuli se slaninou a petrželku. Necháme nakynout.
Vykynuté těsto rozdělíme na 8-10 stejných kousků a vytvarujeme bochánky.
Na plechu vyloženém papírem na pečení je necháme znovu nakynout, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme strouhaným sýrem.
Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a upečeme dozlatova, asi 20 minut.






Přidáno: 2.7.2011