Grahamové housky

Ingredience

300 g grahamové mouky, 150 g celozrnné špaldové mouky, 2 lžičky soli, 1 lžička kmínu, 2 lžičky instantního droždí, 300 ml vody, bílek na potření, semínka na posypání

Postup

V míse smícháme obě mouky se solí, kmínem a droždím. Přilijeme vodu a vařečkou nebo v robotu (pekárně) zpracujeme měkké těsto.

Necháme ho asi hodinu kynout pod utěrkou.

Nakynuté těsto rozdělíme na 8 kousků a vytvarujeme housky. Klademe je na plech s papírem na pečení.

Na plechu housky uprostřed nařízneme nožem a necháme přikryté utěrkou kynout dalších 15-20 minut.

Nakynuté potřeme bílkem (v misce ho rozšleháme vidličkou) a posypeme semínky.

Vložíme do trouby vyhřáté na 190°C a pečeme dozlatova, asi 25 minut.

Grahamové housky
Grahamové housky
Grahamové housky
Grahamové housky
Grahamové housky
Grahamové housky
Grahamové housky

Přidáno: 23.8.2014