Grahamové housky
Ingredience
300 g grahamové mouky, 150 g celozrnné špaldové mouky, 2 lžičky soli, 1 lžička kmínu, 2 lžičky instantního droždí, 300 ml vody, bílek na potření, semínka na posypání
Postup
V míse smícháme obě mouky se solí, kmínem a droždím. Přilijeme vodu a vařečkou nebo v robotu (pekárně) zpracujeme měkké těsto.
Necháme ho asi hodinu kynout pod utěrkou.
Nakynuté těsto rozdělíme na 8 kousků a vytvarujeme housky. Klademe je na plech s papírem na pečení.
Na plechu housky uprostřed nařízneme nožem a necháme přikryté utěrkou kynout dalších 15-20 minut.
Nakynuté potřeme bílkem (v misce ho rozšleháme vidličkou) a posypeme semínky.
Vložíme do trouby vyhřáté na 190°C a pečeme dozlatova, asi 25 minut.







Přidáno: 23.8.2014